PADLET

Padlet aracılığıyla sanal bir pano oluşturup istediğiniz bilgileri bu panoya yazabilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinizden fikirler alabilir, onlara beyin jimnastiği yaptırtabilir listeler oluşturtabilir, bir tartışma ortamı yaratabilirsiniz üstelik hepsini ücretsiz olarak yapabilirsiniz. 
Padlet öğrencilere eş zamanlı ve ortak çalışma imkanı sunar. Öğretmen bir pano oluşturur, bu panoya bir konu belirler ve öğrenciler ister sınıfta ister evde bu panoya erişerek(vereceğiniz link ile) ortak bir ürün ortaya koyar. Bu panoda ki stickerlara video, yazı ve link ekleyebilirler.
İstediğiniz veya hayal ettiğiniz görseller, videolar, yazılar ekleyebildiğiniz dijital bir pano'dur. İstediğiniz gibi özelleştirebilir, plan ve programınızı pano ’ya dökebilirsiniz. Tutmak istediğiniz notlar, videolar, görseller ve birçok sanal materyallerinizi Padlette panolaştırabilirsiniz.

PADLET'İ HANGİ AMAÇLA KULLANABİLİRSİNİZ?

  • Öğrencileriniz ile ortak çalışma alanı sağlamak.
  • Tartışma veya beyin fırtınası yapmak.
  • Çoklu olarak not eklemek.
  • Özel ders verdiğiniz öğrencilerinizin takibini yapmak.
  • Oluşturduğunuz dijital panoya çoklu ortamlar eklemek.
  • Oluşturduğumuz sayfayı paylaşmak.
HANGİ PLATFORMDA ÇALIŞIR?

Uygulama Android, Web ve İOS platformlarında ücretsiz olarak çalışmaktadır. Padlet, size verilen boş bir duvara istediğiniz içeriklerle doldurabileceğiniz bir dijital konu uygulamasıdır.


KULLANIMI
  1. Padlet'e ilk giriş yaptığınızda yukarıdaki sayfayla karşılaşıyoruz. Üye olmak veya giriş yapmak için "Oturum aç ya da kaydol" butonuna tıklıyoruz.
  2.  Eğer üyeliğiniz yoksa e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek veya facebook veya google+ ile bağlanarak kaydolabilirsiniz.
  3.  Üyeliğiniz varsa “Oturum aç” butonuna tıklayarak e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek veya facebook veya google+ ile bağlanarak giriş yapabilirsiniz.




Yeni padlet oluşturma;
- Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen hoşgeldin sayfasından “Padlets” butonuna veya sağ üst köşede ki “Create new padlet” butonuna tıklıyoruz.
Padlet Nesne Oluşturma / Düzenleme / Silme

padlet-icerikolusturma.png

- Ekranda nesne oluşturmak istediğimiz boş bir alana mouse ‘un sol tuşu ile çift tıklama yaparak ekrana bir nesne oluşturmak için gerekli alana ulaşabiliriz.
- Oluşturduğumuz padlet nesnesini tut-sürükle-bırak metodu ise sayfa içerisinde istediğimiz yere götürüp bırakabiliriz.
- Padlet nesnesinin sağ alt köşesinden tutup sürükleyerek nesneyi yeniden boyutlandırabiliriz.
padlet-silme.png butonuna tıklayarak duvarınızda oluşturduğunuz nesneyi silebiliriz.
      - padlet-duzenleme.png butonuna tıklayarak duvarınızda oluşturduğunuz nesneyi düzenleyebiliriz.

     - Eğer yalnızca metinsel içerik girecekseniz yayın başlığını ve içerik yazısını yazarak enter ‘a basabilirsiniz.
     - Eğer içeriğinizi zenginleştirmek veya yalnızca görsel içerik girecekseniz;
    - padlet-urlekle.pngbutonuna tıklayarak eklenmek istenen resim, video, harita, slayt gösterisi ya da belgenin url adresini girerek nesne ekleyebilirsiniz.
    - padlet-dosya-yukle-buton.pngbutonuna tıklayarak bilgisayarınızdan seçtiğiniz bir resim, video, doküman vb. bir dosyayı yükleyebilirsiniz.
    - padlet-kamera-fotocek.pngbutonuna tıklayarak bilgisayar kameranızdan fotoğraf çekebilirsiniz.
padlet-sagmenu.png
  
        
           1 - Padletlerinizin bulunduğu anasayfaya gidebiliriz.

           2 - Yeni padlet(duvar) oluşturabiliriz.
           3 - Profilinizi görebiliriz.
          4 - Sosyal medya sitelerinde paylaşabilir, duvarınızı bilgisayarınıza kaydedebilir, sitemize eklemek için iFrame kodu alabilir veya mobil aygıtlar için QR kod alabiliriz.
          5 - Duvar bilgilerini görebiliriz.
          6 - Padlet destek sayfasına ulaşabiliriz.
          7 - Duvar özelliklerini ve gizlilik ayarlarını değiştirebiliriz.
          8 - Bildirimleri görebiliriz.
       Gizlilik
        -Gizlilik sayfasına duvar sağ menüsündekipadlet-ayar-butonu.pngbutonuna tıklayarak açılan sayfadan gizlilik butonuna tıklayarak ulaşabiliriz.
        -Gizlilik sayfasından görünürlük ve kişileri e-posta ile ekleme işlemleri yapılabilir.
       
      ÖzelŞifre KorumalıGizli Bağlantı ve Herkese Açık olmak üzere 4 tip görünürlük tipi vardır. 4 tip içinde görüntüleyebiliryazabilir veya denetleyebilir özellikleri verilebilir.

      padlet-eposta-ile-kisi-ekle.png
    -E-Posta ile duvarımızı arkadaşlarımızla veya öğrencilerimizle paylaşabiliriz ve onlara görüntüleyebiliryazabilir veya denetleyebilir özellikleri verebiliriz.

padlet-dahafazlakontrol.png

     -Duvarın diğer kullanıcılar için yayınlanmadan önce padlet yöneticileri tarafından kontrol edilmesini gerektiğini belirtebiliriz. Duvar kontrol edilene kadar yayınlanmayacaktır.


PADLET NEDİR ÖĞRETİCİ VİDEO





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar